Kip met een drappie

Maak als eerste, het liefst een dag van te voren, het tafelzuur: doe 1 deel water en 1 deel azijn, suiker/ zoetstof naar smaak, gesneden peper en stukjes komkommer in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat het geheel afkoelen tot omgevingstemperatuur. Plaats hierna het zuur in de koelkast.

Marineer de kippendijen: voeg in een kom knoflook, peper en zout, scheutje olie, ketjap, vissaus, paar druppeltjes sesamolie,
een eetlepel mirin, een eetlepel oestersaus, sambal of peper naar smaak en gerookte paprikapoeder bij elkaar en voeg hier de kippendijen aan toe. Laat het geheel het liefst minimaal 30 min. intrekken.

Snij tomaten in kleine blokjes. Doe in een pan olie en zet hier een fijn gesnipperde ui en verse knoflook in aan. Kruimel het bouillonblokje fijn en laat dit even meebakken.

Zet hierna de kippendijen aan weerszijde aan in de pan of even op de BBQ grillen aan beide kanten dicht op de kolen.
Let op: niet laten verbranden door de hitte.

In de tussentijd de rijst koken met een beetje zout.

Voeg in de pan bij de ui, knoflook en kip de tomaten toe en de rest van de marinade. Dit aan de kook brengen op een laag vuur. Deksel op de pan en dit ongeveer 30-40 min laten pruttelen tot de kip lekker zacht is.

Voeg de laatste 15 min. van het pruttelen de sperziebonen toe zodat deze kunnen meegaren in het drappie.

Serveer met veldsla en rucola of aan andere salade naar smaak met een beetje dressing en tafelzuur.

Ingrediƫnten

  • zilvervliesrijst
  • kippendijen
  • madame jeanette peper
  • sambal badjak
  • ketjap manis
  • roomboter
  • paddenstoelenbouillon
  • zonnebloemolie
  • sesamolie
  • vissaus
  • mirin
  • oestersaus
  • spaanse peper
  • lente ui
  • knoflook
  • ui
  • gerookte paprikapoeder
  • tomaten
  • sperziebonen
  • rucola
  • veldsla
  • olijfolie
  • komkommer
  • azijn
  • suiker

CONTACT

Catering, Media & Management

vragen@hansworst.nl

www.outlinermgmt.com