Aardappelsoep

Snipper de ui en zet ui, knoflook aan ik wat olie met eventueel een pepertje. Schil de aardappels en snij in blokjes en bak deze mee met de uien en knoflook. Voeg wat zwarte peper toe en een beetje zout. Bak dit geheel aan gedurende een a twee minuten. Blus dit af met de kippenbouillon. Voeg water toe tot het geheel net onder staat. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat de aardappels gaar zijn. (+\- 12 min.)

Voeg de mascarpone/ roomkaas toe en roer dit los. Voeg de peterselie en basilicum toe en zet de staafmixer erin totdat het een gladde romige structuur heeft. Als de soep te dik is voeg je wat water toe maar niet teveel.

Croutons:
Snij het witbrood in blokjes van een centimeter. Besprenkel met knoflookolie en gooi ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster ze tot ze krokant en goudbruin zijn.

Haal ze uit de pan en besprenkel nogmaals met wat knoflookolie en strooi hier heel fijn gesneden munt en Spaanse peper overheen.
Serveer de soep met daaraan de croutons toegevoegd.

Tip 1: je kunt over de croutons ook nog wat parmezaanse kaas strooien wanneer je het vuur onder de koekenpan hebt uitgezet.

Tip 2: vervang voor vega-variant de kippenbouillon voor paddenstoelen bouillonblokjes. Bak de fijn gebrokkelde blokjes even mee met uien, knoflook en aardappels en blus dan af met water.

Ingrediƫnten

  • Aardappels
  • Pot kippenbouillon of paddenstoelenbouillon blokjes
  • Zout, peper
  • Roomboter
  • Uien
  • Mascarpone
  • Verse basilicum
  • Verse peterselie
  • Witbrood
  • Knoflook
  • Munt
  • Spaanse peper

CONTACT

Catering, Media & Management

vragen@hansworst.nl

www.outlinermgmt.com