Stamppot met braadworst en curryjus
Schil de aardappelen, snipper een ui en pers de knoflook fijn.
Zet de ui en knoflook aan in een grote pan met wat boter en olie en voeg de aardappels toe.
Laat deze kort meebakken.
Los de bouillon op in warm water en voeg deze toe in de pan.
Laat de aardappelen gaar koken en stam deze fijn. Voeg een klontje roomboter toe.
Snij de andijvie fijn.
Bak of gril de braadworst mooi bruin.
Bak of grill de ontbijtspek krokant.
Snipper een ui en snij de Spaanse peper fijn. Bak deze met knoflook in een koekenpan. Voeg de currysaus toe met wat Masala en laat deze opwarmen.
Voeg daarna een scheutje rum toe en laat deze goed opgenomen worden met de saus
Voeg als laatste de andijvie toe aan de gestampte aardappels. Kruimel de gebakken spekreepjes en roer deze door de stampot.
Serveer de braadworst overgoten met currysaus bij de stampot.
Ingrediƫnten
- Aardappelen
- Zout
- Spaanse peper
- Andijvie
- Roomboter
- Ui
- Knoflook
- Plakjes ontbijtspek
- Paddenstoelenbouillon
- Zonnebloemolie
- HW braadworst
- Currysaus
- Bruine rum
- Masala